Zorg voor uw situatie

Edith Weidenaar, ergotherapeut uit Buitenpost

Mijn naam is Edith Weidenaar, geboren in 1967 te Oosternijkerk. In 1990 heb ik de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Na mijn studie heb ik 12 jaar gewerkt in revalidatiecentrum Beatrixoord te Haren. In het revalidatiecentrum werkte ik eerst als behandelend ergotherapeut op de dwarslaesie-afdeling, daarna als adviserend ergotherapeut voor het adviesbureau van Beatrixoord, Ergomaat.

Vervolgens heb ik enkele jaren gewerkt in het Zonnehuis in Zuidhorn. Mijn werkzaamheden bestonden daar met name uit de ergotherapeutische behandeling van de bewoners van het Zonnehuis en de thuisbehandeling van cliënten in Zuidhorn en omgeving. In 2008 ging ik aan de slag bij Zorggroep Noorderbreedte. Naast de behandeling van cliënten van Noorderbreedte, heb ik mij hier ook beziggehouden met het opzetten en geven van trainingen aan de zorgmedewerkers om fysieke (over)belasting te voorkomen.

Ik vind het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen het gebied van ergotherapie en ik volg dan ook regelmatig cursussen en opleidingen:

 • EDOMAH (edomah.nl) Ergotherapie bij Demente Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis; een ergotherapeutische methode
 • Parkinsonnet: een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten(www.parkinsonnet.nl)
 • COPM (copm.nl)
 • PRPP (prpp.nl) een gestandaardiseerd ergotherapeutisch instrument om problemen in de informatieverwerking te benomen, te verklaren en te behandelen
 • DTE (direct toegankelijkheid ergotherapie)
 • De activiteitenweger: een instrument dat gebruikt kan worden door cliënten met vermoeidheidsklachten door: oncologische aandoeningen, neuromusculaire aandoeningen, orthopedische problematiek, chronische pijn, post Covid)
 • Oncologie en ergotherapie
 • Ergotherapie en Ehlers Danlos
 • Diverse scholingen/webinars m.b.t. post-covid

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Julia de Boer, ergotherapeut uit Damwâld

Mijn naam is Julia de Boer, geboren en getogen in Buitenpost en op dit moment woonachtig in Damwâld. In 2019 heb ik de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Hierna ben ik aan de slag gegaan als ergotherapeut in de geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Vanaf 2022 ben ik ook werkzaam in de eerstelijns zorg. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld tot expert neurorevalidatie. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals een cerebro vasculair accident (CVA). Daarnaast heb ik ervaring op het gebied van energiemanagement.

Ontwikkelen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ben onder andere gespecialiseerd in:

 • Cognitieve revalidatie
 • Neurorevalidatie
 • Energiemanagement
 • DTE

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Ergotherapie zonder een verwijsbrief is mogelijk

Een afspraak maken met ergotherapeut Edith Weidenaar kan altijd. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

Een afspraak maken